Spaghetti met rode biet, geitenkaas & pistache
Door de bieten krijgt de spaghetti niet alleen extra smaak, maar ook een mooi kleurtje.
Aan de slag
Kook de spaghetti in 8 min. al dente (beetgaar). Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 min. Voeg de geraspte biet toe en warm 1 min. mee.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af. Voeg de bietjes, 1 el citroensap (per 4 personen), het rasp en de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de rest van de olie.
Spaghetti met rode biet, geitenkaas & pistache
Door de bieten krijgt de spaghetti niet alleen extra smaak, maar ook een mooi kleurtje.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti in 8 min. al dente (beetgaar). Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 min. Voeg de geraspte biet toe en warm 1 min. mee.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af. Voeg de bietjes, 1 el citroensap (per 4 personen), het rasp en de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de rest van de olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Barilla spaghetti n.5
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
800 g koelverse geraspte bietjes
½ citroen
15 g verse platte peterselie
125 g verse geitenkaas naturel