Lasagne met chipolata en champignons
Er gaat niets boven een grote schaal versgemaakte lasagne!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.
Voeg de ui en champignons toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de ovensaus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep 2 lepels (per 4 personen) saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen en ⅓ van de saus, herhaal dit nog 2 keer.
Meng de zuivelspread met de kaas en verdeel over de lasagne. Bestrooi met peper. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek eventueel na 25 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met chipolata en champignons
Er gaat niets boven een grote schaal versgemaakte lasagne!
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.
Voeg de ui en champignons toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de ovensaus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep 2 lepels (per 4 personen) saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen en ⅓ van de saus, herhaal dit nog 2 keer.
Meng de zuivelspread met de kaas en verdeel over de lasagne. Bestrooi met peper. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek eventueel na 25 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
500 g kastanjechampignons
300 g varkenschipolataworstjes
1 el milde olijfolie
600 g ovensaus lasagne in pot
12 lasagnebladen
200 g zuivelspread light
75 g Parmezaansekaaspoeder
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)