Rookworstbroodjes
In de categorie 'waarom hebben we dit niet eerder bedacht?' presenteren we: rookworst-broodjes!
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een bakje.
Snijd de rookworst in 10 stukken (per 15 stuks) van ca. 3½ cm breed. Halveer elk stuk, zodat je 20 halve stukjes rookworst hebt.
Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 3 stroken. Besmeer de helft van een strookje met mosterd. Leg een stukje rookworst op de mosterd, vouw het bladerdeeg over de worst en druk het deeg dicht met een vork. Maak met een mes twee inkepingen in de bovenkant en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de rookworst.
Bestrijk alle broodjes met het bakkwastje met wat ei. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Rookworstbroodjes
Instructievideo - 00:37 min.
Rookworstbroodjes
In de categorie 'waarom hebben we dit niet eerder bedacht?' presenteren we: rookworst-broodjes!
null porties
130 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een bakje.
Snijd de rookworst in 10 stukken (per 15 stuks) van ca. 3½ cm breed. Halveer elk stuk, zodat je 20 halve stukjes rookworst hebt.
Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 3 stroken. Besmeer de helft van een strookje met mosterd. Leg een stukje rookworst op de mosterd, vouw het bladerdeeg over de worst en druk het deeg dicht met een vork. Maak met een mes twee inkepingen in de bovenkant en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de rookworst.
Bestrijk alle broodjes met het bakkwastje met wat ei. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
375 g rookworst XXL
2 el mosterd
Dit heb je nodig
bakpapier