Mummieworstjes
Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg gestapeld op een met bloem bestoven werkblad. Rol met de deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd het deeg in 20 reepjes.
Wikkel 2/3 van een stuk deeg om 2/3 van een worstje. Wikkel het andere stukje deeg als een tulband om het uiteinde van het worstje. Herhaal met de andere worstjes en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Klop het ei los en bestrijk het deeg met ei. Bak de mummieworstjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en maak met de mosterd oogjes op de mummies. Serveer warm.
Mummieworstjes
Instructievideo - 01:18 min.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Mummieworstjes
Frankfurters doen het altijd goed, zeker als ze zijn vermomd als mummie.
null porties
205 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg gestapeld op een met bloem bestoven werkblad. Rol met de deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd het deeg in 20 reepjes.
Wikkel 2/3 van een stuk deeg om 2/3 van een worstje. Wikkel het andere stukje deeg als een tulband om het uiteinde van het worstje. Herhaal met de andere worstjes en leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Klop het ei los en bestrijk het deeg met ei. Bak de mummieworstjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en maak met de mosterd oogjes op de mummies. Serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 g tarwebloem
20 Frankfurters knakworsten
1 middelgroot ei
200 ml Franse mosterd
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier