Stoofpeertjes met bessensap
bewaar
bewaar

Stoofpeertjes met bessensap

Stoofpeertjes zonder alcohol? Gebruik bessensap! Krijgen ze alsnog die mooie dieprode kleur.

10 min. bereiden / 45 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil er vanaf.

Verwarm in een steelpannetje op middelhoog vuur het bessensap met het water, de suiker en het zout. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de peren, de citroenschil, het kaneelstokje en de steranijsjes toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 min. zachtjes koken. Laat afkoelen in het kookvocht.

combinatietipLekker met hangop, vanille ijs, griesmeelpudding of stoofvlees.
bewaartip Je kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofpeertjes met bessensap

Stoofpeertjes zonder alcohol? Gebruik bessensap! Krijgen ze alsnog die mooie dieprode kleur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig