Stoofperencompote
bewaar
bewaar

Stoofperencompote

Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

15 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.

Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.

Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.

bewaartipJe kunt de compote tot 3 dagen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofperencompote

Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig