Stoofperencompote
Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.
Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.
Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.
Stoofperencompote
Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.
bijgerecht
null porties
105 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.
Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.
Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Gieser Wildeman stoofperen
½ citroen
100 ml soepele rode wijn
50 ml water
30 g kristalsuiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs
Dit heb je nodig
dunschiller
pureestamper