Stoofperen zonder wijn
Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.
Aan de slag
Schil de gele schil van de citroen (schoongeboend) en pers de vrucht uit. Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft. Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.
Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.
Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Stoofperen zonder wijn
Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.
nagerecht
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
165 min. wachten
Aan de slag
Schil de gele schil van de citroen (schoongeboend) en pers de vrucht uit. Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft. Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.
Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.
Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
750 g Gieser Wildeman stoofperen
750 ml rode druivensap
1 kaneelstokje
2 steranijsjes
3 kardemompeulen
50 g fijne kristalsuiker