Witte stoofperen in specerijensiroop met goudglitter
Stoofpeer en specerijen: een altijd-goed-combi. We gebruiken hier witte peertjes, mooi in contrast met de goudglitter.
Aan de slag
Boen de citroen schoon en schil de gele schil van de vrucht met de dunschiller in repen. Snijd de vrucht doormidden. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje, de steranijs, peperkorrels, citroenschillen en citroenhelften toe. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur koken.
Haal de peren uit de pan en leg ze in een schaal. Laat het vocht 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de gold glitter dust.
Witte stoofperen in specerijensiroop met goudglitter
Stoofpeer en specerijen: een altijd-goed-combi. We gebruiken hier witte peertjes, mooi in contrast met de goudglitter.
bijgerecht
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en schil de gele schil van de vrucht met de dunschiller in repen. Snijd de vrucht doormidden. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje, de steranijs, peperkorrels, citroenschillen en citroenhelften toe. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur koken.
Haal de peren uit de pan en leg ze in een schaal. Laat het vocht 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de gold glitter dust.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
750 ml droge witte wijn
50 g fijne kristalsuiker
1 kaneelstokje
2 steranijsjes
½ tl zwarte-peperkorrel
1 gold glitter dust
Dit heb je nodig
dunschiller