Witte stoofperen in specerijensiroop met goudglitter
bewaar
bewaar

Witte stoofperen in specerijensiroop met goudglitter

Stoofpeer en specerijen: een altijd-goed-combi. We gebruiken hier witte peertjes, mooi in contrast met de goudglitter.

10 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon en schil de gele schil van de vrucht met de dunschiller in repen. Snijd de vrucht doormidden. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.

Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje, de steranijs, peperkorrels, citroenschillen en citroenhelften toe. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur koken.

Haal de peren uit de pan en leg ze in een schaal. Laat het vocht 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de gold glitter dust.

combinatietipDe specerijensiroop die je overhoudt is een lekkere basis om cocktails zoals een gin-tonic mee in kerstsferen te brengen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte stoofperen in specerijensiroop met goudglitter

Stoofpeer en specerijen: een altijd-goed-combi. We gebruiken hier witte peertjes, mooi in contrast met de goudglitter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig