Gouden stoofperen
bewaar
bewaar

Gouden stoofperen

Echt een gouden bijgerecht, deze stoofperen van goud.

25 min. bereiden / 45 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.

Breng de wijn met het water, de citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kardemompeulen en saffraan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, voeg dan de peren toe. Zet het vuur laag en laat de peren met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden.

Haal de peren uit de pan en leg ze ineen schaal. Laat het vocht in 15-20 min. inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de goudpoeder.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gouden stoofperen

Echt een gouden bijgerecht, deze stoofperen van goud.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig