Gouden stoofperen
Echt een gouden bijgerecht, deze stoofperen van goud.
Aan de slag
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.
Breng de wijn met het water, de citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kardemompeulen en saffraan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, voeg dan de peren toe. Zet het vuur laag en laat de peren met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden.
Haal de peren uit de pan en leg ze ineen schaal. Laat het vocht in 15-20 min. inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de goudpoeder.
Gouden stoofperen
Echt een gouden bijgerecht, deze stoofperen van goud.
bijgerecht
null personen
190 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.
Breng de wijn met het water, de citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kardemompeulen en saffraan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, voeg dan de peren toe. Zet het vuur laag en laat de peren met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden.
Haal de peren uit de pan en leg ze ineen schaal. Laat het vocht in 15-20 min. inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de goudpoeder.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stoofperen
1 citroen
500 ml droge witte wijn
250 ml water
100 g kristalsuiker
½ kaneelstokje
5 kardemompeulen
½ buisje saffraan
¼ tl gold glitter dust
Dit heb je nodig
dunschiller