Stoofpeertjes met hangop
Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.
Aan de slag
Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken.
Schil de peertjes, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen. Leg de peertjes in het kokende sap en leg het kaneelstokje met de kruidnagels en de gemberplakjes ertussen. Kook de peertjes zonder deksel in 45-60 min. zachtjes gaar.
Neem de peertjes met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over schaaltjes. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooie siroop. Schep op de peertjes een flinke lepel hangop (uitgelekte yoghurt) en schenk hier wat van de siroop over.
Stoofperen bereiden
Instructievideo - 02:01 min.
Stoofpeertjes met hangop
Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.
nagerecht
null personen
390 kcal
60 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken.
Schil de peertjes, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen. Leg de peertjes in het kokende sap en leg het kaneelstokje met de kruidnagels en de gemberplakjes ertussen. Kook de peertjes zonder deksel in 45-60 min. zachtjes gaar.
Neem de peertjes met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over schaaltjes. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooie siroop. Schep op de peertjes een flinke lepel hangop (uitgelekte yoghurt) en schenk hier wat van de siroop over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l volle yoghurt
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
250 ml rodebessensap
100 g kristalsuiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 cm verse gemberwortel
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes