Groentesoep met kip en rijst
Dat rijst ook heerlijk is in een soep bewijst deze goedgevulde groentesoep wel.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 min., voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte en spoel goed schoon. Snijd in dunne ringen. Voeg de prei en de cherrytomaten toe aan de soeppan en bak 3 min.
Voeg de bouillon van het basisrecept en de milde harissa toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. doorkoken. Voeg de gekookte en kip (van het basisrecept) toe. Breng op smaak met peper en zout.
Groentesoep met kip en rijst
Dat rijst ook heerlijk is in een soep bewijst deze goedgevulde groentesoep wel.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 min., voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte en spoel goed schoon. Snijd in dunne ringen. Voeg de prei en de cherrytomaten toe aan de soeppan en bak 3 min.
Voeg de bouillon van het basisrecept en de milde harissa toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. doorkoken. Voeg de gekookte en kip (van het basisrecept) toe. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
400 g preien
250 g cherrytomaten
½ basisrecept kipfilet in bouillon
2 el milde harissa