Carpaccio dressing
bewaar
bewaar

Carpaccio dressing

Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Maak de mayonaise: splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Pers de halve citroen uit. Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker. Klop met de staafmixer tot een gladde saus. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.

Meng de mayonaise met 1 el citroensap (per 10 porties), de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.

bereidingstipGebruik voor de nóg snellere versie je favoriete kant-en-klare mayonaise.
bereidingstipWil je minder carpacciodressing maken? Bewaar dan een deel van de mayonaise en meng maar een deel met de rest van de ingrediënten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Carpaccio dressing

Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig