Zelfgemaakte mayonaise
Frietjes gebakken en geen mayo in huis? Maak het zelf! Wij hebben de ‘echte’ mayonaise -die ook nog eens in 10 min.klaar is- voor je getest, maar ook varianten met olijfolie of zonder ei.
Aan de slag
Splits het ei. Het eiwit gebruik je niet. Pers de citroen uit. Klop de eidooier met 1 el citroensap, de mosterd en het zout met een garde los in een kom.
Schenk druppelsgewijs en al kloppend met de garde de zonnebloemolie erbij.
Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra citroensap.
Resultaat: Een lobbige, romige, lichtgele mayonaise. Smaakt zoals een ‘echte’ mayonaise; vol, romig, licht zuurtje van de citroensap en mosterd.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Mayonaise
Instructievideo - 00:41 min.
Zelfgemaakte mayonaise
Frietjes gebakken en geen mayo in huis? Maak het zelf! Wij hebben de ‘echte’ mayonaise -die ook nog eens in 10 min.klaar is- voor je getest, maar ook varianten met olijfolie of zonder ei.
bijgerecht
null porties
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Splits het ei. Het eiwit gebruik je niet. Pers de citroen uit. Klop de eidooier met 1 el citroensap, de mosterd en het zout met een garde los in een kom.
Schenk druppelsgewijs en al kloppend met de garde de zonnebloemolie erbij.
Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra citroensap.
Resultaat: Een lobbige, romige, lichtgele mayonaise. Smaakt zoals een ‘echte’ mayonaise; vol, romig, licht zuurtje van de citroensap en mosterd.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot scharrelei
1 citroen
1 el dijonmosterd
¼ tl zout
200 ml zonnebloemolie