Stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes
Handig: deze stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes kun je een dag van te voren maken.
Aan de slag
Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. en bestrooi met peper. Verhit de olie in de hapjespan en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm.
Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min mee. Voeg de krieltjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat ca. 30 min. op matig vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Snijd de rucola grof en schep erdoor.
Stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes
Handig: deze stoof met varkensvlees, paprika, rucola en krieltjes kun je een dag van te voren maken.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. en bestrooi met peper. Verhit de olie in de hapjespan en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm.
Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min mee. Voeg de krieltjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat ca. 30 min. op matig vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Snijd de rucola grof en schep erdoor.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g hamlappen
5 el zonnebloemolie
1 zak paprikamix
2 tl paprikapoeder
500 g koelverse kleine krieltjes
150 ml heet water
85 g rucola