Traybake van drumsticks en krieltjes
Kip en krieltjes: die twee horen bij gewoon bij elkaar én bij de zomer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Meng de tijmblaadjes in een ruime kom met 2/5 van de olie. Voeg de krieltjes, ui en knoflook toe en meng goed. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Doe ⅕ van de olie in de kom en meng met ⅔ van de honing en ⅔ van de mosterd tot een marinade. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de drumsticks met de marinade tot ze er helemaal mee zijn bedekt. Verdeel ook over de bakplaat.
Bak de krieltjes en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Meng de rest van de olie, de rest van de honing en de rest van de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de tomaat met de rucola. Meng vlak voor het serveren de dressing door de sla en serveer bij de groenten.
Traybake van drumsticks en krieltjes
Kip en krieltjes: die twee horen bij gewoon bij elkaar én bij de zomer.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Meng de tijmblaadjes in een ruime kom met 2/5 van de olie. Voeg de krieltjes, ui en knoflook toe en meng goed. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Doe ⅕ van de olie in de kom en meng met ⅔ van de honing en ⅔ van de mosterd tot een marinade. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de drumsticks met de marinade tot ze er helemaal mee zijn bedekt. Verdeel ook over de bakplaat.
Bak de krieltjes en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Meng de rest van de olie, de rest van de honing en de rest van de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de tomaat met de rucola. Meng vlak voor het serveren de dressing door de sla en serveer bij de groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
4 tenen knoflook
4 takjes verse tijm
5 el milde olijfolie
1 kg koelverse kleine krieltjes
1 kg kipdrumstick
3 el vloeibare honing
3 el milde mosterd
500 g tomaten
75 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier