Drumsticks met geroosterde aardappeltjes en sla
No waste-tip: gebruik de botten om bouillon van te maken. Zo heb je voor een andere dag zó een kippensoep gemaakt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de citroen schoon en rasp met een fijne rasp de gele schil. Meng in een ruime kom 2/5 van de olie met het citroenrasp, peper en eventueel zout. Schep de kipdrumsticks in de kom om totdat ze allemaal zijn bedekt met een laagje citroenolie. Doe in een ovenschaal.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Pel de uien en snijd in kwarten. Meng de aardappelen en uien in een ovenschaal met ⅕ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet samen met de ovenschaal met kip in het midden van de oven en rooster in ca. 35 min. gaar. Keer de drumsticks halverwege om.
Halveer ondertussen voor de dressing de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het sap met de rest van de olie, de suiker en mosterd en klop tot dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de kropsla, droog goed en scheur in grove stukken. Besprenkel de salade vlak voor serveren met de dressing. Serveer met de kip en aardappelen.
Drumsticks met geroosterde aardappeltjes en sla
No waste-tip: gebruik de botten om bouillon van te maken. Zo heb je voor een andere dag zó een kippensoep gemaakt.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de citroen schoon en rasp met een fijne rasp de gele schil. Meng in een ruime kom 2/5 van de olie met het citroenrasp, peper en eventueel zout. Schep de kipdrumsticks in de kom om totdat ze allemaal zijn bedekt met een laagje citroenolie. Doe in een ovenschaal.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Pel de uien en snijd in kwarten. Meng de aardappelen en uien in een ovenschaal met ⅕ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet samen met de ovenschaal met kip in het midden van de oven en rooster in ca. 35 min. gaar. Keer de drumsticks halverwege om.
Halveer ondertussen voor de dressing de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het sap met de rest van de olie, de suiker en mosterd en klop tot dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de kropsla, droog goed en scheur in grove stukken. Besprenkel de salade vlak voor serveren met de dressing. Serveer met de kip en aardappelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
5 el milde olijfolie
1 kg kipdrumstick
1 kg iets kruimige aardappel
2 rode uien
1 tl AH BASIC kristalsuiker
1 el milde mosterd
1 kropsla
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)