Gehaktbrood met geroosterde wortel en pompoen
Boordevol groenten én budgetproof: dit gehaktbrood met geroosterde wortel en pompoen is een topper voor doordeweekse avonden. En de restjes smaken de volgende dag extra goed op een broodje met pompoenspread!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Scheur de bollen in stukken en maal ze fijn in het hakmolentje. Snijd de uien in kwarten en maal ze met de knoflook in het hakmolentje grof.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het uimengsel in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Bak het broodkruim 4 min. mee, roer regelmatig. Meng het gehakt met het uimengsel, de mosterd en eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehakt in het met bakpapier beklede cakeblik. Strijk de bovenkant glad. Schil en snijd de winterpenen in de lengte in kwarten. Schil en snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Verdeel de pompoen en peen naast elkaar over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Zet het cakeblik ernaast. Bak in 40-45 min. gaar in de oven. Schep de groenten halverwege om. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukjes, kook ze in 20 min. gaar. Giet af, pureer met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het gehaktbrood in 12 plakken. Verdeel de puree, peen, ⅔ van de pompoen en 8 plakken gehaktbrood (per 4 personen) over de borden.
Gehaktbrood met geroosterde wortel en pompoen
Boordevol groenten én budgetproof: dit gehaktbrood met geroosterde wortel en pompoen is een topper voor doordeweekse avonden. En de restjes smaken de volgende dag extra goed op een broodje met pompoenspread!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Scheur de bollen in stukken en maal ze fijn in het hakmolentje. Snijd de uien in kwarten en maal ze met de knoflook in het hakmolentje grof.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het uimengsel in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Bak het broodkruim 4 min. mee, roer regelmatig. Meng het gehakt met het uimengsel, de mosterd en eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehakt in het met bakpapier beklede cakeblik. Strijk de bovenkant glad. Schil en snijd de winterpenen in de lengte in kwarten. Schil en snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Verdeel de pompoen en peen naast elkaar over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Zet het cakeblik ernaast. Bak in 40-45 min. gaar in de oven. Schep de groenten halverwege om. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukjes, kook ze in 20 min. gaar. Giet af, pureer met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het gehaktbrood in 12 plakken. Verdeel de puree, peen, ⅔ van de pompoen en 8 plakken gehaktbrood (per 4 personen) over de borden.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rode uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
500 g half-om-halfgehakt
2 el milde mosterd
2 scharreleieren
300 g winterpenen
1 flespompoen
700 g iets kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
cakeblik
bakpapier
pureestamper