Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de garam masala, besprenkel met 2/3 van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten. Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.
Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de garam masala, besprenkel met 2/3 van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten. Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kipdrumstick
2 rode uien
1 kg kleine krieltjes
1½ el garam masala
3 el milde olijfolie
400 g bloemkool
3 tomaten
5 g verse munt
200 ml halfvolle yoghurt