Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes
Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers.
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.
Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan. Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper. Voeg de vis de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.
Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes
Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.
Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan. Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper. Voeg de vis de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 paprikamix
2 el arachideolie
2 el garam masala
200 ml water
800 g tomatenblokjes in blik
1 kg verse krieltjes
400 g diepvries kabeljauwfilets
10 g verse platte peterselie