Indiase curry met geroosterde bloemkool
Indiase curry maak je dubbel. Waarom? De volgende dag is-ie éxtra lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukken van 3 cm. Meng de helft van de garam masala in een grote kom met ⅔ van de olie en het zout. Meng de bloemkoolroosjes erdoor. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 15 min. bruin en gaar.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui met de rest van de garam masala 10 min. op laag vuur. Hak ondertussen de spinazie en noten grof. Voeg de kookroom toe aan de ui, breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng de geroosterde bloemkool erdoor. Verdeel de pecannoten erover.
Indiase curry met geroosterde bloemkool
Indiase curry maak je dubbel. Waarom? De volgende dag is-ie éxtra lekker.
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukken van 3 cm. Meng de helft van de garam masala in een grote kom met ⅔ van de olie en het zout. Meng de bloemkoolroosjes erdoor. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 15 min. bruin en gaar.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui met de rest van de garam masala 10 min. op laag vuur. Hak ondertussen de spinazie en noten grof. Voeg de kookroom toe aan de ui, breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng de geroosterde bloemkool erdoor. Verdeel de pecannoten erover.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g bloemkolen
1 el garam masala
3 el milde olijfolie
½ tl fijn zeezout
2 middelgrote uien
300 g verse spinazie
60 g gezouten pecannoten
250 ml kookroom
Dit heb je nodig
bakpapier
hapjespan