Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
In handomdraai curry op tafel? Ja hoor!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.
Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
In handomdraai curry op tafel? Ja hoor!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 cm verse gember
1 middelgrote ui
4 tomaten
2 el arachideolie
1 el garam masala
350 ml tomato frito
4 stuks plain mini naans
300 g verse zalmfilets
200 g verse spinazie
400 g bloemkoolrijst