Panna cotta met aardbei en pistache
Zijdezachte heerlijkheid uit Italië. Panna cotta is hét dessert als je van romige toetjes houdt. En het rozenwater maakt 'm extra lekker!
Aan de slag
Kneus de kardemompeulen met het lemmet van een mes of in een vijzel. Halveer het halve vanillestokje in de lengte, schraap met een mes het merg eruit en houd apart.
Verwarm de slagroom met ⅔ van de suiker, de kardemompeulen en het vanillestokje (zonder het merg) in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat de room heet worden, maar niet koken. Dit duurt ca. 2 min. Zet het vuur uit en laat 10 min. trekken. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Zet het vuur uit. Giet de warme slagroom door een fijne zeef. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de slagroom. Controleer of alle gelatine is opgelost. Roer de koude melk en de helft van het rozenwater erdoor. Giet het warme mengsel in 4 vormpjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken.
Laat de panna cotta’s afkoelen tot kamertemperatuur, dek af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak grof.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de helft van de aardbeien. Pureer de rest van de aardbeien met de rest van de suiker, het vanillemerg en de rest van het rozenwater tot een gladde saus. Bewaar eventueel in de koelkast tot gebruik.
Doop de onderkant van de vormpjes voor het serveren heel kort in een bak met heet water en stort ze op borden. Soms is het nodig om een mes rondom de puddinkjes te halen om ze los te maken.
Verdeel 2 el saus (per 4 stuks) over elke panna cotta. Verdeel de aardbeien erover en maak af met de gehakte pistachenoten. Serveer de rest van de saus erbij.
Panna cotta met aardbei en pistache
Zijdezachte heerlijkheid uit Italië. Panna cotta is hét dessert als je van romige toetjes houdt. En het rozenwater maakt 'm extra lekker!
nagerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Kneus de kardemompeulen met het lemmet van een mes of in een vijzel. Halveer het halve vanillestokje in de lengte, schraap met een mes het merg eruit en houd apart.
Verwarm de slagroom met ⅔ van de suiker, de kardemompeulen en het vanillestokje (zonder het merg) in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat de room heet worden, maar niet koken. Dit duurt ca. 2 min. Zet het vuur uit en laat 10 min. trekken. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
Zet het vuur uit. Giet de warme slagroom door een fijne zeef. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de slagroom. Controleer of alle gelatine is opgelost. Roer de koude melk en de helft van het rozenwater erdoor. Giet het warme mengsel in 4 vormpjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken.
Laat de panna cotta’s afkoelen tot kamertemperatuur, dek af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak grof.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de helft van de aardbeien. Pureer de rest van de aardbeien met de rest van de suiker, het vanillemerg en de rest van het rozenwater tot een gladde saus. Bewaar eventueel in de koelkast tot gebruik.
Doop de onderkant van de vormpjes voor het serveren heel kort in een bak met heet water en stort ze op borden. Soms is het nodig om een mes rondom de puddinkjes te halen om ze los te maken.
Verdeel 2 el saus (per 4 stuks) over elke panna cotta. Verdeel de aardbeien erover en maak af met de gehakte pistachenoten. Serveer de rest van de saus erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 kardemompeulen
½ vanillestokje
300 ml verse slagroom
90 g kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
300 ml volle melk
2 el Souq rozenwater
40 g gepelde pistachenoten
400 g verse aardbeien
Dit heb je nodig
fijne zeef
maatbeker met schenktuit
ramequins of puddingvormpjes
vershoudfolie