Espresso panna cotta met pistache
Aan de slag
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Voeg de honing toe en verhit 1 min. Schep de noten uit de pan op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
Schenk intussen de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje.
Voeg de suiker en het espressopoeder toe aan de vanilleroom en roer totdat die zijn opgelost. Neem dan van het vuur. Week intussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Laat ca. 30 min. afkoelen totdat de room iets dikker is geworden. Daardoor zakken de noten niet naar de bodem.
Hak de noten grof en voeg de helft toe aan de espressoroom. Verdeel over de timbaaltjes en zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
5 Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de rest van de noten.
Panna cotta maken
Instructievideo - 04:18 min.
Espresso panna cotta met pistache
nagerecht
null personen
575 kcal
35 min. bereiden
270 min. wachten
Aan de slag
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Voeg de honing toe en verhit 1 min. Schep de noten uit de pan op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
Schenk intussen de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje.
Voeg de suiker en het espressopoeder toe aan de vanilleroom en roer totdat die zijn opgelost. Neem dan van het vuur. Week intussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Laat ca. 30 min. afkoelen totdat de room iets dikker is geworden. Daardoor zakken de noten niet naar de bodem.
Hak de noten grof en voeg de helft toe aan de espressoroom. Verdeel over de timbaaltjes en zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
5 Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de rest van de noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje pistachenoten
2 el vloeibare honing
1 beker slagroom
1 vanillestokje
50 g suiker
2 sticks espressopoeder
4 blaadjes gelatine
Dit heb je nodig
bakpapier, 4 aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)