Vegan koekjes
Op veler verzoek: het ultieme recept voor vegan koekjes!
Aan de slag
Hak de noten grof.
Doe de boter, suiker, amandeldrink en het vanillearoma in een kom en meng met je handen tot een samenhangend mengsel. De suiker hoeft niet te smelten.
Zeef de tarwebloem en bakpoeder erboven en kneed samen met de noten kort tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg op tot een rol van 5 cm dik en 16 cm lang. Dek af met vershoudfolie. Laat ca. 1 uur opstijven in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de rol uit de vriezer en snijd in plakken van 1 cm. dik. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-18 min. in het midden van de oven gaar.
Vegan koekjes
Instructievideo - 00:30 min.
Vegan koekjes
Op veler verzoek: het ultieme recept voor vegan koekjes!
null porties
130 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Hak de noten grof.
Doe de boter, suiker, amandeldrink en het vanillearoma in een kom en meng met je handen tot een samenhangend mengsel. De suiker hoeft niet te smelten.
Zeef de tarwebloem en bakpoeder erboven en kneed samen met de noten kort tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg op tot een rol van 5 cm dik en 16 cm lang. Dek af met vershoudfolie. Laat ca. 1 uur opstijven in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de rol uit de vriezer en snijd in plakken van 1 cm. dik. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-18 min. in het midden van de oven gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g gezouten notenmix macadamia's
75 g Flora plant ongezouten
125 g lichtbruine basterdsuiker
30 ml amandeldrink naturel
1 tl vanillearoma
175 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier