Notentaart met zoute karamel
bewaar
bewaar

Notentaart met zoute karamel

Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.

45 min. bereiden / 40 min. oventijd / 4 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.

Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.

Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.

Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Notentaart met zoute karamel

Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig