Notentaart met zoute karamel
Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.
Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.
Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.
Notentaart met zoute karamel
Noten, karamel, stroop en zeezout: voor deze taart kun je ons ’s nachts wakker maken.
nagerecht
null personen
355 kcal
45 min. bereiden
270 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.
Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.
Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g tarwebloem
1 tl amandelaroma
200 g lichtbruine basterdsuiker
½ tl tafelzout
225 g ongezouten roomboter
1 el boter om in te vetten
100 g Zeeuwse keukenstroop
300 g gezouten notenmix macadamia's
1 tl zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
keukenmachine
taartvorm met losse bodem (Ø 24 cm)