Gemarineerd kersencakeje
Aan de slag
Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren. Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen. Vormpjes goed invetten. Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen. Ricottabeslag erop scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken. Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren. Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.
Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven. Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.
Gemarineerd kersencakeje
nagerecht
null personen
360 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren. Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen. Vormpjes goed invetten. Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen. Ricottabeslag erop scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken. Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren. Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.
Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven. Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pot kersen
100 ml bessenjenever
1 bakje ricotta
2 eieren
2 eetlepels custardpoeder
150 g witte basterdsuiker
1 eetlepel balsamicoazijn
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
soufflévormpjes inh. ca. 1 dl