Sinaasappelrol
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom eieren luchtig kloppen en mengen met sinaasappelsap, maïzena en 200 g suiker. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven eiermengsel raspen. Bakblik bekleden met bakpapier en invetten met boter. Bakpapier bestrooien met rest van suiker. Eiermengsel gelijkmatig over bakblik verdelen. In midden van oven eiermengsel in 15 à 20 minuten gaar bakken. Theedoek bestrooien met poedersuiker en eiercake voorzichtig op theedoek keren. Bakpapier van cake af trekken en cake voorzichtig met behulp van theedoek oprollen. Sinaasappelrol laten afkoelen. Vlak voor serveren bestrooien met kaneelpoeder en in dikke plakken snijden.
Sinaasappelrol
nagerecht
null personen
425 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom eieren luchtig kloppen en mengen met sinaasappelsap, maïzena en 200 g suiker. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven eiermengsel raspen. Bakblik bekleden met bakpapier en invetten met boter. Bakpapier bestrooien met rest van suiker. Eiermengsel gelijkmatig over bakblik verdelen. In midden van oven eiermengsel in 15 à 20 minuten gaar bakken. Theedoek bestrooien met poedersuiker en eiercake voorzichtig op theedoek keren. Bakpapier van cake af trekken en cake voorzichtig met behulp van theedoek oprollen. Sinaasappelrol laten afkoelen. Vlak voor serveren bestrooien met kaneelpoeder en in dikke plakken snijden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 eieren
150 ml sinaasappelsap
1 eetlepel maïzena
225 g witte basterdsuiker
1 sinaasappel
1 eetlepel poedersuiker
0 kaneelpoeder
1 eetlepel boter om in te vetten
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
bakpapier
laag bakblik ca. 20 x 30 cm