Gebakken kwarktaart
Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Bekleed de vorm met bakpapier, vet in en bestuif met bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.
Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met basterdsuiker schuimig. Klop de kwark erdoor. Meng kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep het eiwit door het kwarkmengsel.
Schenk het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin. Laat de taart in de uitgeschakelde oven ca. 10 min. rusten. Neem de taart ui de oven en laat ca. 15 min. afkoelen Neem de taart uit de vorm en laat verder afkoelen.
Schil de geraspte sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestuif de taart met poedersuiker en snijd in 8 punten. Serveer de taart met plakjes sinaasappel ernaast.
Gebakken kwarktaart
Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!
nagerecht
null porties
255 kcal
40 min. bereiden
10 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Bekleed de vorm met bakpapier, vet in en bestuif met bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.
Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met basterdsuiker schuimig. Klop de kwark erdoor. Meng kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep het eiwit door het kwarkmengsel.
Schenk het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin. Laat de taart in de uitgeschakelde oven ca. 10 min. rusten. Neem de taart ui de oven en laat ca. 15 min. afkoelen Neem de taart uit de vorm en laat verder afkoelen.
Schil de geraspte sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestuif de taart met poedersuiker en snijd in 8 punten. Serveer de taart met plakjes sinaasappel ernaast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ el boter om in te vetten
1 el bloem om te bestuiven
1 medium handsinaasappel
4 middelgrote eieren
150 g witte basterdsuiker
500 g halfvolle kwark
50 g geraspte kokos
50 g tarwebloem
1 tl kaneelpoeder
1 el poedersuiker om te bestuiven
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 22 cm)