Kruidig chocoladetaartje
Aan de slag
Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.
Kruidig chocoladetaartje
nagerecht
null personen
480 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g extra bittere chocolade
100 g roomboter
100 g poedersuiker
3 eieren
2 el cognac (slijter)
½ tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat
1 el maizena
½ el boter (om in te vetten)
Dit heb je nodig
taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm