Chocoladetaartje voor 2
Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.
Aan de slag
Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.
Chocoladetaartje voor 2
Instructievideo - 01:48 min.
Chocoladetaartje voor 2
Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.
nagerecht
null personen
470 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g pure chocolade 72%
50 ml verse slagroom
2 g boter om in te vetten
2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 el frambozenjam
60 g verse frambozen
Dit heb je nodig
taartvormpjes (Ø 9 cm)