Romige bladerdeeggebakjes
Aan de slag
Melk in kleine pan zachtjes tot kookpunt verhitten. Eieren splitsen en eierdooiers samen met suiker in kom doen. Vanillesuiker toevoegen en geheel kloppen tot dik en roomkleurig mengsel. Bloem en snufje kaneel erdoor roeren. Citroen schoonboenen en boven eimengsel helft van schil fijnraspen. Warme melk al roerende geleidelijk door eimengsel mengen. Mengsel in pannetje gieten en op middelhoog vuur al roerende tot kookpunt verwarmen. Vuur lager zetten en mengsel 2 minuten zachtjes al roerende laten doorkoken, tot dikke room ontstaat. Pan van vuur nemen en room ca. 30 minuten laten afkoelen; zo nu en dan doorroeren om velvorming te voorkomen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 220 ºC of gasovenstand 5. Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Plakjes bladerdeeg doormidden snijden, gehalveerde plakjes deeg op met boter ingevette bakplaat leggen en met vork inprikken. Deeg in 12-15 minuten luchtig en gaar bakken, uit oven halen en laten afkoelen. Room in spuitzak scheppen en op 4 plakjes deeg room spuiten. Room afdekken met rest van gehalveerde plakjes deeg. Gebak bestrooien met poedersuiker. Eventueel met warme chocoladesaus serveren.
Romige bladerdeeggebakjes
nagerecht
null personen
440 kcal
45 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Melk in kleine pan zachtjes tot kookpunt verhitten. Eieren splitsen en eierdooiers samen met suiker in kom doen. Vanillesuiker toevoegen en geheel kloppen tot dik en roomkleurig mengsel. Bloem en snufje kaneel erdoor roeren. Citroen schoonboenen en boven eimengsel helft van schil fijnraspen. Warme melk al roerende geleidelijk door eimengsel mengen. Mengsel in pannetje gieten en op middelhoog vuur al roerende tot kookpunt verwarmen. Vuur lager zetten en mengsel 2 minuten zachtjes al roerende laten doorkoken, tot dikke room ontstaat. Pan van vuur nemen en room ca. 30 minuten laten afkoelen; zo nu en dan doorroeren om velvorming te voorkomen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 220 ºC of gasovenstand 5. Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Plakjes bladerdeeg doormidden snijden, gehalveerde plakjes deeg op met boter ingevette bakplaat leggen en met vork inprikken. Deeg in 12-15 minuten luchtig en gaar bakken, uit oven halen en laten afkoelen. Room in spuitzak scheppen en op 4 plakjes deeg room spuiten. Room afdekken met rest van gehalveerde plakjes deeg. Gebak bestrooien met poedersuiker. Eventueel met warme chocoladesaus serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml volle melk
3 eieren
50 g witte basterdsuiker
½ zakje vanillesuiker
1½ eetlepel bloem
0 kaneel
1 citroen
4 plakjes roomboterbladerdeeg
0 poedersuiker
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
spuitzak