Vanille-ijs met zoute-karamelsaus
Een verrassend toetje; met een smakelijke hoofdrol voor het zeezout in de karamelsaus.
Aan de slag
Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken en check met de suikerthermometer wanneer het een temperatuur van 120 °C heeft bereikt.
Voeg de boter, slagroom, gecondenseerde melk en de helft van het zout toe. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. De karamelsaus moet een temperatuur van 112 °C bereiken. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
Schenk de saus over in een kom en laat 10 min. afkoelen. Verdeel de bollen ijs over de kommen en verdeel de saus erover. Bestrooi met de rest van het zout.
Karamelliseren
Instructievideo - 01:36 min.
Vanille-ijs met zoute-karamelsaus
Een verrassend toetje; met een smakelijke hoofdrol voor het zeezout in de karamelsaus.
nagerecht
null personen
390 kcal
45 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken en check met de suikerthermometer wanneer het een temperatuur van 120 °C heeft bereikt.
Voeg de boter, slagroom, gecondenseerde melk en de helft van het zout toe. Breng het mengsel opnieuw aan de kook. De karamelsaus moet een temperatuur van 112 °C bereiken. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
Schenk de saus over in een kom en laat 10 min. afkoelen. Verdeel de bollen ijs over de kommen en verdeel de saus erover. Bestrooi met de rest van het zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Zeeuwse Boerin keukenstroop
100 g kristalsuiker
50 ml kraanwater
25 g ongezouten roomboter
125 ml verse slagroom
100 ml gecondenseerde volle melk
2 tl Maldon zeezout
16 bolletjes vanille-ijs
Dit heb je nodig
suikerthermometer