Vanille-ijs met olijfolie en zout
In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de zeezoutvlokken.
Vanille-ijs met olijfolie en zout
In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!
nagerecht
null porties
400 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de zeezoutvlokken.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
500 ml verse slagroom
397 g gecondenseerde melk in blik
10 el olijfolie extra vierge
5 g Maldon zeezout
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter