Affogato met zoute kokos-karamelsaus
bewaar
bewaar

Affogato met zoute kokos-karamelsaus

Als je al fan bent van een affogato dan ben je zeker een liever hebber van deze variant. Want met kokos-karamelsaus is die helemaal onweerstaanbaar lekker. Mamma mia!

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Doe de suiker met het water in een steelpan en laat op laag vuur in ca. 5-8 karamelliseren tot de kleur goudbruin is. Roer absoluut niet, maar draai de pan af en toe rond om de suiker gelijkmatig te laten kleuren.

Voeg dan voorzichtig de santen, kokosmelk en het zout toe. De karamel is erg heet en zal eerst in een klont veranderen en dan weer langzaam oplossen. Blijf roeren tot je een goudbruine saus hebt. Neem van het vuur.

Schep in de koffiekopjes of glaasjes elk een bol ijs. Schep op elke bol ijs wat van de kokoskaramel. Schenk aan tafel de espresso over het ijs.

bewaartipBewaar de rest van de saus in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft hij zeker drie maanden goed. Lekker bij allerlei toetjes en gebak!
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Affogato met zoute kokos-karamelsaus

Als je al fan bent van een affogato dan ben je zeker een liever hebber van deze variant. Want met kokos-karamelsaus is die helemaal onweerstaanbaar lekker. Mamma mia!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig