Karamels met zeezout
Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!
Aan de slag
Bekleed de braadslede met bakpapier. Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.
Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Het mengsel moet weer naar een temperatuur bereiken van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
Schenk de hete karamel direct in de braadslee als de juiste temperatuur is bereikt. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen. Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
Karamelliseren
Instructievideo - 01:36 min.
Karamels met zeezout
Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!
null porties
45 kcal
45 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de braadslede met bakpapier. Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.
Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Het mengsel moet weer naar een temperatuur bereiken van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
Schenk de hete karamel direct in de braadslee als de juiste temperatuur is bereikt. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen. Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g Zeeuwse Boerin keukenstroop
250 g kristalsuiker
100 ml kraanwater
60 g ongezouten roomboter
250 ml verse slagroom
397 g gecondenseerde volle melk
2 tl Maldon zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier
braadslee 20 x 20 cm
suikerthermometer