Zoute-karamelpopcorn
Zoute popcorn met zoete karamel: bijzonder lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de olie in een ruime pan met deksel. Voeg de mais toe als de olie heet is. Na een paar minuten begint de mais te poffen. Doe de deksel een beetje schuin op de pan zodat de mais niet uit de pan springt. Doe ondertussen de suiker in een steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Neem de karamel van het vuur als deze goudbruin is. Voeg de boter toe en roer tot die gesmolten is.
Verdeel de popcorn over de met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de karamel er gelijkmatig over. Schep met 2 lepels voorzichtig om, totdat de popcorn rondom bedekt is met karamel.
Bestrooi de popcorn met het zeezout en bak de popcorn ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Breek de popcorn in stukjes en serveer in een kom.
Zoute-karamelpopcorn
Zoute popcorn met zoete karamel: bijzonder lekker.
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de olie in een ruime pan met deksel. Voeg de mais toe als de olie heet is. Na een paar minuten begint de mais te poffen. Doe de deksel een beetje schuin op de pan zodat de mais niet uit de pan springt. Doe ondertussen de suiker in een steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Neem de karamel van het vuur als deze goudbruin is. Voeg de boter toe en roer tot die gesmolten is.
Verdeel de popcorn over de met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de karamel er gelijkmatig over. Schep met 2 lepels voorzichtig om, totdat de popcorn rondom bedekt is met karamel.
Bestrooi de popcorn met het zeezout en bak de popcorn ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Breek de popcorn in stukjes en serveer in een kom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
100 g popcorn mais
150 g kristalsuiker
60 g ongezouten roomboter
1 tl Maldon zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)