Red velvet koekjes
bewaar
bewaar

Red velvet koekjes

Rood, roder, koekjes: red velvet koekjes kunnen altijd.

20 min. bereiden / 3 uur oventijd / 12 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Hak de witte chocolade in kleine stukjes.

Snijd de (koude) boter in blokjes en doe met de fijne kristalsuiker en basterdsuiker in de kom van de staande mixer. Mix 1 min.

Voeg de witte chocolade, bloem, bakpoeder, het cacaopoeder en zout toe en mix 5 min. Het mengsel ziet er droog en kruimelig uit.

Klop het ei los in een kleine kom met ⅓ tube rode kleurstof uit het doosje en het vanille-extract.

Zet de mixer weer aan op de laagste stand en giet het eimengsel langzaam erbij, mix 5 min. Het mengsel blijft wat kruimelig.

Maak van het deeg balletjes van ca. 50 g. Druk het deeg niet te hard aan en maak de balletjes niet te glad, anders zullen de koekjes niet mooi bakken. Druk de balletjes plat tot een dikte van ca. 1½ cm. Doe de deegballetjes in een afsluitbare plastic bak en leg 2 uur in de vriezer.

Verwarm ondertussen de oven en een bakplaat bekleed met bakpapier voor op 180 ºC. Leg 7 bevroren deegballetjes op de hete bakplaat en bak ca. 12 min. Haal de koekjes uit de oven en laat ze min. 1 uur afkoelen op een rek. Ze zullen vrij zacht zijn wanneer ze net uit de oven komen.

bewaartipLiever niet alle koekjes in een keer maken? Het koekjesdeeg is tot 1 maand houdbaar in de vriezer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Red velvet koekjes

Rood, roder, koekjes: red velvet koekjes kunnen altijd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig