Red velvet koekjes
Rood, roder, koekjes: red velvet koekjes kunnen altijd.
Aan de slag
Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
Snijd de (koude) boter in blokjes en doe met de fijne kristalsuiker en basterdsuiker in de kom van de staande mixer. Mix 1 min.
Voeg de witte chocolade, bloem, bakpoeder, het cacaopoeder en zout toe en mix 5 min. Het mengsel ziet er droog en kruimelig uit.
Klop het ei los in een kleine kom met ⅓ tube rode kleurstof uit het doosje en het vanille-extract.
Zet de mixer weer aan op de laagste stand en giet het eimengsel langzaam erbij, mix 5 min. Het mengsel blijft wat kruimelig.
Maak van het deeg balletjes van ca. 50 g. Druk het deeg niet te hard aan en maak de balletjes niet te glad, anders zullen de koekjes niet mooi bakken. Druk de balletjes plat tot een dikte van ca. 1½ cm. Doe de deegballetjes in een afsluitbare plastic bak en leg 2 uur in de vriezer.
Verwarm ondertussen de oven en een bakplaat bekleed met bakpapier voor op 180 ºC. Leg 7 bevroren deegballetjes op de hete bakplaat en bak ca. 12 min. Haal de koekjes uit de oven en laat ze min. 1 uur afkoelen op een rek. Ze zullen vrij zacht zijn wanneer ze net uit de oven komen.
Red velvet koekjes
Rood, roder, koekjes: red velvet koekjes kunnen altijd.
null porties
215 kcal
20 min. bereiden
12 min. wachten
180 min. oventijd
Aan de slag
Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
Snijd de (koude) boter in blokjes en doe met de fijne kristalsuiker en basterdsuiker in de kom van de staande mixer. Mix 1 min.
Voeg de witte chocolade, bloem, bakpoeder, het cacaopoeder en zout toe en mix 5 min. Het mengsel ziet er droog en kruimelig uit.
Klop het ei los in een kleine kom met ⅓ tube rode kleurstof uit het doosje en het vanille-extract.
Zet de mixer weer aan op de laagste stand en giet het eimengsel langzaam erbij, mix 5 min. Het mengsel blijft wat kruimelig.
Maak van het deeg balletjes van ca. 50 g. Druk het deeg niet te hard aan en maak de balletjes niet te glad, anders zullen de koekjes niet mooi bakken. Druk de balletjes plat tot een dikte van ca. 1½ cm. Doe de deegballetjes in een afsluitbare plastic bak en leg 2 uur in de vriezer.
Verwarm ondertussen de oven en een bakplaat bekleed met bakpapier voor op 180 ºC. Leg 7 bevroren deegballetjes op de hete bakplaat en bak ca. 12 min. Haal de koekjes uit de oven en laat ze min. 1 uur afkoelen op een rek. Ze zullen vrij zacht zijn wanneer ze net uit de oven komen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g witte chocolade
115 g ongezouten roomboter
80 g fijne kristalsuiker
80 g lichtbruine basterdsuiker
225 g tarwebloem
1½ tl bakpoeder
10 g cacaopoeder
½ tl zout
1 middelgroot ei
1 tube Cake Decor regenboogkleurstoffen
Dit heb je nodig
staande mixer
bakpapier