Red velvet brownies
Verras iedereen om je heen met deze red velvet brownies!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter en de pure chocolade in een grote hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Neem de kom van het vuur. Voeg de helft van het vanille-extract en de basterdsuiker toe en klop 1 min. met een handmixer op hoge snelheid tot deze opgelost is. Voeg de eieren, azijn en rode kleurstof uit het doosje toe en klop in ca. 5 min. schuimig. Zeef de bloem en het zout boven de kom en vouw met een spatel door het beslag.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar.
Doe ondertussen de roomkaas met de rest van het vanille-extract in een keukenmachine en zeef de poedersuiker erboven. Mix op lage stand tot je een glad geheel hebt.
Haal de brownie uit de oven, laat in minimaal 1 uur afkoelen. Besmeer de bovenkant met het roomkaasmengsel en snijd de brownie in 12 stukken.
Red velvet brownies
Verras iedereen om je heen met deze red velvet brownies!
nagerecht
null porties
480 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter en de pure chocolade in een grote hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Neem de kom van het vuur. Voeg de helft van het vanille-extract en de basterdsuiker toe en klop 1 min. met een handmixer op hoge snelheid tot deze opgelost is. Voeg de eieren, azijn en rode kleurstof uit het doosje toe en klop in ca. 5 min. schuimig. Zeef de bloem en het zout boven de kom en vouw met een spatel door het beslag.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar.
Doe ondertussen de roomkaas met de rest van het vanille-extract in een keukenmachine en zeef de poedersuiker erboven. Mix op lage stand tot je een glad geheel hebt.
Haal de brownie uit de oven, laat in minimaal 1 uur afkoelen. Besmeer de bovenkant met het roomkaasmengsel en snijd de brownie in 12 stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
300 g pure chocolade 70%
4 tl vanille-extract
190 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
1 el appel azijn
10 g Cake Decor regenboogkleurstoffen
200 g patent tarwebloem
1 tl zout
200 g verse roomkaas
75 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
lage bakvorm (20 x 20 cm)
hittebestendige glazen schaal (18 x 18 cm)
handmixer
keukenmachine
zeef