Red velvet cheesecake
Deze red velvet cheesecake is een waar kunstwerk, kijk maar naar die marmeren bovenkant!
30 min. bereiden / 1 uur 30 min. oventijd / 7 uur 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de boter. Maal ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
Klop de roomkaas los in met een handmixer. Voeg de bloem, crème fraîche, karnemelk, azijn, suiker, eieren en het vanille-extract toe. Mix alles goed door.
Doe 2/3 van het mengsel in een tweede kom en meng de cacao en een ½ tube rode kleurstof uit het doosje erdoor. Schep het rode mengsel en dan het witte mengsel in de springvorm. Roer er voorzichtig door, zodat je een gemarmerd effect krijgt.
Bak ca. 90 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de dichte oven in ca. 90 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast.
Red velvet cheesecake
Deze red velvet cheesecake is een waar kunstwerk, kijk maar naar die marmeren bovenkant!
null porties
290 kcal
30 min. bereiden
450 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de boter. Maal ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
Klop de roomkaas los in met een handmixer. Voeg de bloem, crème fraîche, karnemelk, azijn, suiker, eieren en het vanille-extract toe. Mix alles goed door.
Doe 2/3 van het mengsel in een tweede kom en meng de cacao en een ½ tube rode kleurstof uit het doosje erdoor. Schep het rode mengsel en dan het witte mengsel in de springvorm. Roer er voorzichtig door, zodat je een gemarmerd effect krijgt.
Bak ca. 90 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de dichte oven in ca. 90 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
200 g Liga Belvita chocolade koekjes
500 g MonChou verse roomkaas
2 el tarwebloem
125 g crème fraîche
100 ml karnemelk
1 el witte wijnazijn
175 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
2 tl vanille-extract
2 el cacaopoeder
5 g Cake Decor regenboogkleurstoffen
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
keukenmachine