Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
Een 'ouderwetse' gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen is op z'n tijd erg welkom, toch?
Aan de slag
Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit de boter en olie in een hapjespan en braad de ballen in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 16 min. gaar.
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar.
Meng de jus met het water en schenk bij de gehaktballen. Roer door en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes koken.
Serveer de aardappelen met de sperziebonen, een gehaktbal en de jus.
Gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen
Een 'ouderwetse' gehaktbal met gekookte aardappelen en sperziebonen is op z'n tijd erg welkom, toch?
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van. Verhit de boter en olie in een hapjespan en braad de ballen in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 16 min. gaar.
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar.
Meng de jus met het water en schenk bij de gehaktballen. Roer door en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes koken.
Serveer de aardappelen met de sperziebonen, een gehaktbal en de jus.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 beschuiten
1 wit scharrelei
500 g gemengd gehakt
25 g ongezouten roomboter
1 el milde olijfolie
800 g koelverse aardappelen kruimig
600 g verse sperziebonen
102 g jus naturel
200 ml water