Varkenshaassaltimbocca met aardappelen & sperziebonen
Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Lekker met de geroosterde aardappelen en sperziebonen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Halveer ondertussen de varkenshaasjes in de lengte, leg elk stuk vlees tussen 2 stukken vershoudfolie op het aanrecht en sla met de onderkant van een koekenpan plat tot een dikte van 1 cm.
Leg 2 plakjes coburgerham in een vierkant op een bord. Bestrooi 1 stuk vlees rondom met peper en druk op elke kant 2 blaadjes salie. Leg op de ham en wikkel eromheen. Druk goed aan. Maak er zo nog 3.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de varkenshaassaltimbocca’s in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Besprenkel het vlees met de balsamicoazijn.
Klop een dressing van 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mosterd. Halveer de tomaatjes. Giet de sperziebonen af en schep om met de dressing, kappertjes en tomaten. Breng op smaak met peper.
Serveer de saltimbocca’s met de balsamicojus, aardappeltjes en sperziebonen.
Varkenshaassaltimbocca met aardappelen & sperziebonen
Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Lekker met de geroosterde aardappelen en sperziebonen.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Halveer ondertussen de varkenshaasjes in de lengte, leg elk stuk vlees tussen 2 stukken vershoudfolie op het aanrecht en sla met de onderkant van een koekenpan plat tot een dikte van 1 cm.
Leg 2 plakjes coburgerham in een vierkant op een bord. Bestrooi 1 stuk vlees rondom met peper en druk op elke kant 2 blaadjes salie. Leg op de ham en wikkel eromheen. Druk goed aan. Maak er zo nog 3.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de varkenshaassaltimbocca’s in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Besprenkel het vlees met de balsamicoazijn.
Klop een dressing van 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mosterd. Halveer de tomaatjes. Giet de sperziebonen af en schep om met de dressing, kappertjes en tomaten. Breng op smaak met peper.
Serveer de saltimbocca’s met de balsamicojus, aardappeltjes en sperziebonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappel
2 el milde olijfolie
540 g varkenshaas
100 g coburgerham
7½ g verse salie
800 g sperziebonen
50 g ongezouten roomboter
2 el balsamicoazijn
2 tl mosterd
120 g zongedroogde tomaten
50 g kappertjes in pot
Dit heb je nodig
bakpapier
vershoudfolie