Gevulde varkenshaas
Geïnspireerd door Italiaanse smaken: deze gevulde varkenshaas met prosciutto en pesto is niet alleen een lust voor het oog maar smaakt ook fantastisch! Perfect als je iets te vieren hebt of zin hebt om iets spectaculairs op tafel te zetten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalot en snijd de tomaatjes fijn. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en mozzarella grof.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de sjalot en salie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en spinazie toe en laat slinken. Roer alle kaas erdoor en laat staan tot gebruik.
Snijd het midden van de varkenshaasjes over de hele lengte tot ⅔ in. Vouw open en verpak losjes in vershoudfolie. Sla het vlees met de bodem van een koekenpan plat tot een ½ cm.
Leg 2 stukken vershoudfolie (per 4 personen) op het werkblad. Verdeel hier de plakjes prosciutto over, zodat je 2 rechthoeken krijgt die net iets groter zijn dan de varkenshaas. Leg de platgeslagen varkenshazen op de prosciutto. Bestrooi de varkenshaas met peper.
Besmeer het vlees met de pesto en verdeel de iets afgekoelde vulling erover. Laat aan de bovenkant 3 cm van de rand vrij, zodat je de vulling bij het oprollen er niet uit duwt.
Rol het vlees vanaf de lange kant zo strak mogelijk op met behulp van de vershoudfolie. Verwijder de folie, wikkel stukjes keukentouw om het vlees en knoop aan elkaar.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom aan. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. rosé in de oven. Verwijder het touw en snijd in plakken.
Gevulde varkenshaas
Geïnspireerd door Italiaanse smaken: deze gevulde varkenshaas met prosciutto en pesto is niet alleen een lust voor het oog maar smaakt ook fantastisch! Perfect als je iets te vieren hebt of zin hebt om iets spectaculairs op tafel te zetten.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalot en snijd de tomaatjes fijn. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en mozzarella grof.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de sjalot en salie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en spinazie toe en laat slinken. Roer alle kaas erdoor en laat staan tot gebruik.
Snijd het midden van de varkenshaasjes over de hele lengte tot ⅔ in. Vouw open en verpak losjes in vershoudfolie. Sla het vlees met de bodem van een koekenpan plat tot een ½ cm.
Leg 2 stukken vershoudfolie (per 4 personen) op het werkblad. Verdeel hier de plakjes prosciutto over, zodat je 2 rechthoeken krijgt die net iets groter zijn dan de varkenshaas. Leg de platgeslagen varkenshazen op de prosciutto. Bestrooi de varkenshaas met peper.
Besmeer het vlees met de pesto en verdeel de iets afgekoelde vulling erover. Laat aan de bovenkant 3 cm van de rand vrij, zodat je de vulling bij het oprollen er niet uit duwt.
Rol het vlees vanaf de lange kant zo strak mogelijk op met behulp van de vershoudfolie. Verwijder de folie, wikkel stukjes keukentouw om het vlees en knoop aan elkaar.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom aan. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. rosé in de oven. Verwijder het touw en snijd in plakken.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g varkenshaas
1 sjalot
¼ semi-zongedroogde tomaten in pot
5 g verse salie
25 g Parmigiano Reggiano
125 g mozzarella
4 el milde olijfolie
50 g babyspinazie
90 g prosciutto crudo
80 g AH Biologisch groene pesto in pot
Dit heb je nodig
vershoudfolie
keukentouw
ovenschaal (30 x 20 cm)