Vegan gehaktbal met aardappel en sperziebonen
Altijd goed, een AGV'tje! Dit keer bestaande uit balletjes van een vegan burger geserveerd met aardappel en sperziebonen. En de jus? Die maak je met mosterd en sojasaus.
Aan de slag
Kook de aardappelen in 12 min. gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
Snipper ondertussen de ui en verhit de helft van de margarine in een koekenpan. Vorm met je handen de burgers tot gehaktballen. Bak de ballen op middelhoog tot hoog vuur in 8 min. rondom aan en gaar. Haal uit de pan en verhit de rest van de margarine. Voeg de ui toe en bak de ui 1 min. op hoog vuur. Roer de bloem door de ui en bak continue roerend 2 min. op laag tot middelhoog vuur gaar.
Roer de mosterd, sojasaus en het water erdoor en laat in 5 min. op laag vuur inkoken tot een gebonden jus. Voeg de burgers toe aan de jus en houd warm. Serveer de aardappelen met de sperziebonen, vegan gehaktballen en de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vegan gehaktbal met aardappel en sperziebonen
Altijd goed, een AGV'tje! Dit keer bestaande uit balletjes van een vegan burger geserveerd met aardappel en sperziebonen. En de jus? Die maak je met mosterd en sojasaus.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in 12 min. gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
Snipper ondertussen de ui en verhit de helft van de margarine in een koekenpan. Vorm met je handen de burgers tot gehaktballen. Bak de ballen op middelhoog tot hoog vuur in 8 min. rondom aan en gaar. Haal uit de pan en verhit de rest van de margarine. Voeg de ui toe en bak de ui 1 min. op hoog vuur. Roer de bloem door de ui en bak continue roerend 2 min. op laag tot middelhoog vuur gaar.
Roer de mosterd, sojasaus en het water erdoor en laat in 5 min. op laag vuur inkoken tot een gebonden jus. Voeg de burgers toe aan de jus en houd warm. Serveer de aardappelen met de sperziebonen, vegan gehaktballen en de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse vastkokende aardappels
600 g verse sperziebonen
1 middelgrote ui
40 g ongezouten plantenmargarine
4 plantaardige burgers
1 el tarwebloem
1 el grove mosterd
1 el sojasaus
400 ml water