Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet
bewaar
bewaar

Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet

Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.

10 min. bereiden / 16 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de friet net boven het midden van de oven in ca. 16 min. gaar en knapperig. Schep halverwege om. Leg ondertussen de broodjes op een rooster en bak ze in het midden van de oven in 6-8 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Giet de wittewijnazijn erover en zet opzij tot gebruik. Kook de sperziebonen in een laagje water in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de veldbonenburgers in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.

Klop ondertussen de rest van de olie, de rodewijnazijn en de mosterd met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sperziebonen door de dressing.

Halveer de broodjes in de breedte. Besmeer de onderste helften van de broodjes licht met de vegan mayo. Leg een veldbonenburger op de broodjes. Laat de ui uitlekken en leg op elke burger een paar ringen rode ui. Verdeel de plakjes augurk over de burgers. Leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer de burgers met de zoete-aardappelfriet, sperziebonen en de rest van de vegan mayo.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet

Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig