Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet
Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de friet net boven het midden van de oven in ca. 16 min. gaar en knapperig. Schep halverwege om. Leg ondertussen de broodjes op een rooster en bak ze in het midden van de oven in 6-8 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Giet de wittewijnazijn erover en zet opzij tot gebruik. Kook de sperziebonen in een laagje water in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de veldbonenburgers in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.
Klop ondertussen de rest van de olie, de rodewijnazijn en de mosterd met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sperziebonen door de dressing.
Halveer de broodjes in de breedte. Besmeer de onderste helften van de broodjes licht met de vegan mayo. Leg een veldbonenburger op de broodjes. Laat de ui uitlekken en leg op elke burger een paar ringen rode ui. Verdeel de plakjes augurk over de burgers. Leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer de burgers met de zoete-aardappelfriet, sperziebonen en de rest van de vegan mayo.
Veldbonenburger met rode ui en zoete aardappelfriet
Van het veldboon tot burger: met een sappige veldbonenburger is een fijne plantaardige burger die in je in een handomdraai op tafel zet.
hoofdgerecht
null personen
1015 kcal
10 min. bereiden
16 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de friet net boven het midden van de oven in ca. 16 min. gaar en knapperig. Schep halverwege om. Leg ondertussen de broodjes op een rooster en bak ze in het midden van de oven in 6-8 min. gaar. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Giet de wittewijnazijn erover en zet opzij tot gebruik. Kook de sperziebonen in een laagje water in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de veldbonenburgers in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.
Klop ondertussen de rest van de olie, de rodewijnazijn en de mosterd met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sperziebonen door de dressing.
Halveer de broodjes in de breedte. Besmeer de onderste helften van de broodjes licht met de vegan mayo. Leg een veldbonenburger op de broodjes. Laat de ui uitlekken en leg op elke burger een paar ringen rode ui. Verdeel de plakjes augurk over de burgers. Leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer de burgers met de zoete-aardappelfriet, sperziebonen en de rest van de vegan mayo.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g ovenfriet zoete aardappel
4 AH Biologisch robuust pompoen broodjes
1 grote rode ui
3 el wittewijnazijn
600 g verse sperziebonen
5 el milde olijfolie
4 veldbonen burgers
1½ rodewijnazijn
1 el grove mosterd
30 g plantaardige vegan mayo
4 el zoetzure augurkenplakjes
Dit heb je nodig
bakpapier