Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.)
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.
Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.
Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.
Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes
Room + spekjes + champignons + courgettespaghetti = vul zelf maar in! (Onweerstaanbaar.)
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot ¼ van de massa.
Breng ondertussen het water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken.
Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gerookte spekreepjes
650 g champignons
2 tenen knoflook
1 citroen
250 ml verse slagroom
1 l water
15 g verse platte peterselie
800 g courgettespaghetti
Dit heb je nodig
bolzeef