Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta
Waan je in Italië met deze ravioli met geroosterde aubergine en ricotta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep de aubergine halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Verdeel de pasta en aubergine over borden. Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover. Bestrooi met peper.
Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta
Instructievideo - 00:22 min.
Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta
Waan je in Italië met deze ravioli met geroosterde aubergine en ricotta.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep de aubergine halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Verdeel de pasta en aubergine over borden. Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover. Bestrooi met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 aubergines
1 el gedroogde oregano
4 el traditionele olijfolie
250 g ricotta
500 g verse ravioli verde burrata e pomodoro arrostito
400 g pastasaus basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier