Zalmbonbon met mousse van waterkers
Deze zalm amuse is ideaal als starter van je thuisdiner; je kunt 'm al 1 dag van te voren klaarmaken. C'est très bon!
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en houd 2 stelen over voor de garnering. Doe de rest van de waterkers in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de waterkerspuree met de ricotta, een ½ el citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel ¾ van de waterkersmousse erover. Vouw de randen over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee dicht.
Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een bonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp. Verdeel de rest van de waterkersmousse in 3 hoopjes over de borden. Verdeel de sojaboontjes over de borden en garneer met de citroenpartjes.
Zalmbonbon met mousse van waterkers
Deze zalm amuse is ideaal als starter van je thuisdiner; je kunt 'm al 1 dag van te voren klaarmaken. C'est très bon!
voorgerecht
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en houd 2 stelen over voor de garnering. Doe de rest van de waterkers in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de waterkerspuree met de ricotta, een ½ el citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel ¾ van de waterkersmousse erover. Vouw de randen over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee dicht.
Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een bonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp. Verdeel de rest van de waterkersmousse in 3 hoopjes over de borden. Verdeel de sojaboontjes over de borden en garneer met de citroenpartjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
75 g waterkers
250 g ricotta
200 g gerookte zalm
200 g koelverse sojabonen
Dit heb je nodig
staafmixer
vershoudfolie
kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)