Gerookte zalmbonbon
Zalm als kerst voorgerecht: altijd een goed idee!
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.
Gerookte zalmbonbon
Zalm als kerst voorgerecht: altijd een goed idee!
voorgerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12½ g verse bieslook
½ Elstar appel
150 g rauwkostmix radijs
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
200 g gerookte zalm
40 g rucola
1 el olijfolie frisse citroen
Dit heb je nodig
kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)
vershoudfolie