Zoete-aardappeltoast met groene asperges en gerookte zalm
bewaar
bewaar

Zoete-aardappeltoast met groene asperges en gerookte zalm

Stil je cravings naar een lekker tussendoortje met dit gezonde hapje van zoete-aardappel en zalm.

10 min. bereiden / 21 min. oventijd / 10 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Zet de airfryer op 200 °C. Boen de zoete aardappel schoon, dep droog en snijd in de breedte in 8 plakken (per 8 stuks).

Schep de plakken zoete aardappel om met de helft van de olie. Bak ze ca. 15 min. tot gaar en goudbruin in de airfryer. Keer de plakken halverwege. Haal uit de airfryer en laat 20 min. afkoelen.

Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in drieën. Schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de asperges in het mandje van de airfryer en bak ca. 6 min.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de ricotta los en breng op smaak met het citroenrasp en -sap en peper. Scheur elke plak zalm in drieën. Verdeel de ricotta over de plakken zoete aardappel. Leg op elke plak zoete aardappel 3 stukjes asperge en een stukje zalm.

bereidingstipGeen airfryer? Bak de zoete aardappel op een bakplaat in een voorverwarmde oven 20 min. op 200 °C. Leg de asperges na 10 min. bij de zoete aardappel op de bakplaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappeltoast met groene asperges en gerookte zalm

Stil je cravings naar een lekker tussendoortje met dit gezonde hapje van zoete-aardappel en zalm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig