Gemarineerde groene asperges met zalm
Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.
Aan de slag
Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.
Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.
Barbecuetools gebruiken
Instructievideo - 01:33 min.
Gemarineerde groene asperges met zalm
Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.
hoofdgerecht
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.
Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 verse groene asperges
2 el traditionele olijfolie
1 el citroensap
12 plakken gerookte zalm
Dit heb je nodig
barbecue of oven